Ekonomi

Mbi 32 mijë vizitorë gjatë majit në hotelet e Kosovës, 63 përqind të huaj

Mbi 32 mijë vizitorë gjatë majit në hotelet e Kosovës, 63 përqind të huaj
16:16 | 08 Gusht 2022

Agjensia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Statistikat e Hotelerisë në Kosovë për muajin maj 2022.

Sipas ASK-së, 32 mijë e 444 persona kanë vizituar hotelet gjatë kësaj periudhe – prej tyre 37.12 përqind ishin vendorë dhe 62.88 përqind ishin të huaj.

Numrin më të madh të vizitorëve dhe net-qëndrimeve të tyre e ka rajoni i Prishtinës me 15 mijë e 223 vizitorë dhe 24 mijë e 358 net-qëndrime.

Ndërkaq, numri më i madh i vizitorëve të huaj përqendrohet në Prishtinë, Prizren, Pejë e kështu me radhë.

“Sa u përket vizitorëve të huaj numri më i madh ishte nga Shqipëria, Zvicra, Gjermania”, thuhet në fund/Front Online/

Kush ështe kosovari THE VICTOR që synon tregun e jashtëm? (video)

Të tjera