Ekonomi

Komunat do të kenë rënie të të hyrave vetanake, projektet kapitale do të shtyhen

Komunat do të kenë rënie të të hyrave vetanake, projektet kapitale do të shtyhen
17:59 | 21 Korrik 2020

Përballja me pandeminë Covid-19 ka ndikuar negativisht në shumë sektorë. E komunat janë ato që po ballafaqohen drejtpërsëdrejti me problemet që hasin qytetarët.

Drejtori Ekzekutiv i Asociacionit të Komunave të Kosovës, Sazan Ibrahimi, në një intervistë për Front Online është shprehur se pandemia ka ndikuar në situatën ekonomike nëpër komuna ku ajo më nuk është siç ka qenë.

Pandemia do të ndikoj që edhe projektet kapitale të shtyhen për vitin e ardhëm dhe po ashtu në rënien e të hyrave vetanake.

Sipas Ibrahimit, pandemia ka ndikuar që buxhetet komunale të orientohen në luftën kundër përhapjes së Covid-19.

“Po, komunat i kanë rishqyrtuar buxhetet komunale ku përsëri prioritet ka mbetur lufta ndaj përhapjes së COVID 19. Gjithashtu, komunat, për shkak të situatës me pandemi nuk do kenë mundësi që të inkasojnë të hyrat vetjake, ashtu siç kanë qenë të planifikuara. Kjo do të jetë një arsye por edhe për shkak të situatës, komunat nuk do të mund të implementojnë të gjitha projektet e parapara kapitale për këtë vit por që këto projekte mund të realizohen në vitin e ardhshëm”, ka thënë Ibrahimi për Front Online.

Banori apo banorja i/e radhës në BBVK vjen nga Tirana, por kush është ai/ajo?

Të tjera