Bota/Rajoni

Kompania gjermane Wirecard falimentoi dje me borxhe gati 4 miliardë

Kompania gjermane Wirecard falimentoi dje me borxhe gati 4 miliardë
14:42 | 26 Qershor 2020

Varësisht prej shqyrtimit fillestar, Komisioni Europian mund të nisë një hetim rreth asaj nëse autoriteti shtetëror i Gjermanisë kishte shkelur ligjet e Bashkimit Europian të raportimit financiar.

Këtë e bëri të ditur Valdis Dombrovskis, zëvendës presidenti i Komisionit për gazetën The Financial Times në një intervistë.

“Ne do të kërkojmë nga autoriteti europian për sigurime dhe tregje të hetojnë nëse kishte dështime në mbikëqyrjen, dhe nëse është ashtu, duhet nisur veprimet e duhura“ tha Dombrovskis për gazetën. Ai shtoi se “është e nevojshme të sqarohet se ku u gabua” e tha se do t’i vendos afat për autoritetin europian deri në mes të korrikut të përgjigjet.

Ky autoritet ka konfirmuar se i është kërkuar të shqyrtoj se si autoriteti gjerman BaFin kishte zbatuar urdhëresën e transparencës financiare për kompani në bursë.

Nëse zbulohet se ka pasur shkelje autoriteti mbikëqyrës gjerman mund të urdhërohet të ndryshoj praktikat, një situatë kjo e turpshme për një rregullator kombëtar.

Rregullat e BE’së për transparencën kanë synim sigurimin se investitorët u jepet qasje e duhur e informacionit rreth kompanive.

KEDS fillon pilot projektin për inspektimin e rrjetit elektrik me dron

Të tjera