Vip

Këta janë 25 finalistët e Eurovisionit 2022

Këta janë 25 finalistët e Eurovisionit 2022
12:52 | 13 Maj 2022

Në gjysmëfinalen e parë u kualifikuan 10 vende: Zvicra, Armenia, Islanda, Lituania, Portugalia, Norvegjia, Greqia, Ukraina, Moldavia dhe Holanda.

Në gjysmëfinalen e dytë u zgjodhën edhe 10 shtetet e tjera finaliste që janë Australia, Azerbajxhani, Belgjika, Çekia, Estonia, Finlanda, Polonia, Rumania, Serbia dhe Suedia.

Ndërsa pesë shtetet si: Franca, Italia, Anglia, Gjermani dhe Spanja shkojnë automatikisht në finale.

Këto shtete do të garojnë mes vete më 14 maj në finale, që do të mbahet në Torino.

Në gjysmëfinale ka garuar edhe Shqipëria me këngëtaren Ronela Hajati, por që nuk ka arritur ta prek finalen e Eurovision 2022.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera