Lajme

KDI: Këto janë 10 kompanitë që morën miliona sa ishte ministër Pal Lekaj

KDI: Këto janë 10 kompanitë që morën miliona sa ishte ministër Pal Lekaj
16:08 | 26 Qershor 2020

Ministria e Infrastrukturës gjatë vitit 2019, në krye me ish-ministrin Pal Lekaj, u kishte dhënë kontrata publike që menaxhohen nga institucionet shtetërore vetëm një numri të vogël të kompanive në vend, madje për dy vite rradhazi.

Instituti Demokratik i Kosovës ka publikuar një raport sipas të cilit, Ministria e Infrastrukturës kishte dhënë kontrata në vlerë prej mbi 92 milionë eurove, nga të cilat mbi 64 milionë Euro ( apo 70%) u ishin dhënë vetëm 10 kompanive.

E 6 nga këto 10 kompani që kishin përfituar kontrata në 2019-n, sipas KDI-së, ishin përfituese të kontratave edhe në vitin 2018, pra dy vite rresht.

 

A po vazhdon të koncentrohet dhënia e kontratave publike nga institucionet shtetërore tek një numër i vogël i…

Δημοσιεύτηκε από Kosova Democratic Institute / Transparency International Kosova στις Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera