[wp-story]

Front TV

Hoti: Në marrëveshjen e 4 shtatorit nuk ka pasur kushtëzim për të pagjeturit

Hoti: Në marrëveshjen e 4 shtatorit nuk ka pasur kushtëzim për të pagjeturit
11:24 | 19 Nëntor 2020

Deputetja e VV’së, Saranda Bogujevci në interpelancën e thirrur për kryeministrin Hoti në Kuvendin e Kosovës lidhur me personat e pagjetur ka thënë se në marrëveshjen e 4 shtatorit mes Kosovës dhe Serbisë është bërë trajtim i dëmshëm i temës së të pagjeturve ku është kushtëzuar me personat e zhvendosur.

Kryeministri Hoti në fjalën e tij ka mohuar se në marrëveshje është termi kushtëzim, raporton Front Online.

“Askund nuk përdoret termi kushtëzim, këtë term nuk mund ta gjeni në marrëveshjen e 4 shtatorit në Uashington. Pika 12 e marrëveshjes specifikon saktë: Të dyja palët zotohen për të identifikuar personat e zhdukur. Nuk ka asnjë të keqe nga këto zotime dhe aty nuk ekziston fjala kushtëzim”, ka thënë Hoti.

Tutje shefi i ekzekutivit ka thënë se nëse do të ketë marrëveshje me Serbinë tema e të pagjeturve do të përfshihet në marrëveshje.

“Nëse do të ketë marrëveshje me Serbinë, pjesë e marrëveshjes do të jetë edhe çështja e të pagjeturve dhe të zhdukurve e cila do të ketë garancë ndërkombëtare”, u shpreh Hoti.

Kryeministri Hoti pranoi se mosdhënia e informacioneve nga ana e Serbisë ka ngadalësuar procesin për të pagjeturit.

“Gjetja e personave të zhdukur gjatë luftës ka pasur ngecje pasi pala serbe nuk ka ofruar informacione. Për procesin janë angazhuar edhe mekanizmat ndërkombëtarë dhe për këtë ka pasur edhe ngecjet e veta”, tha Hoti.

Kuvendi i Kosovës mban vazhdimin e seancës plenare. Në rend dite janë dy interpelanca të kryeministrit Hoti.

Kuvendi i Kosovës mban vazhdimin e seancës plenare. Në rend dite janë dy interpelanca të kryeministrit Hoti.

Posted by Front Online on Thursday, November 19, 2020

Benzinë vetëm 1.05 euro në Petrol Company e shumë zbritje tjera në “Be Happy Restorant” dhe Market

Të tjera