[wp-story]

Lajme

Hoti emëron 22 zëvendësministra, priten edhe të tjerë

Hoti emëron 22 zëvendësministra, priten edhe të tjerë
18:53 | 18 Qershor 2020

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti gjatë kësaj jave ka emëruar disa zëvendësministra.

Konkretisht, Hoti ka emëruar gjithsej 22 zëvendësministra, që vijnë kryesisht nga Nisma, komunitetet dhe nga radhët e LDK-së.

Në lisën e siguruar nga Reporteri, nuk janë përfshirë asnjë emër nga AAK, mirëpo nuk janë edhe shumë emra të LDK-së, të cilët pritet të emërohen në ditët në vijim.

Nuk dihet ende numri total i zëvendësministrave që mund të emërohen nga Qeveria Hoti, e cila ka 16 ministri, një më shumë se Qeveria e kaluar.

Para formimit të Qeverisë, kishte deklarata se në secilin ministri do të emërohen nga dy zëvendësministra, e në disa dikastere edhe më shumë.

Kujtojmë se Qeveria e kaluar, ajo Kurti, pjesë e së cilës ishte LDK kishte 35 të tillë.

Gjatë kohës kur AAK, qeveriste me vendin e që tani është partneri i LDK-së, Qeveria kishte numër rekord të zëvendësministrave, më shumë se 80 prej tyre.

Kjo është lista e 22 zëvendësministrave të emëruar deri më tani nga Hoti:

 • Bashkim Krasniqi është emëruar zëvendësministren në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale.
 • Zafir Berisha është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Punëve të Brendshme
 • Yildray Bayram është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Punëve të Brendshme
 • Valdete Bajrami është emëruar zëvendësministre në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit
 • Teuta Sahatqija është emëruar zëvendësministre në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës
 • Sema Isaphiu në Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit
 • Selim Kryeziu është emëruar zëvendësministër në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim
 • Resul Makreshi është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Shëndetësisë
 • Qazim Rrahmani është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit
 • Nexhat Ramadani është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë
 • Muharrem Sfarqa është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Ekonomisë dhe Ambientit
 • Hamza Balje është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Infrastrukturës
 • Florian Dushi është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Drejtësisë
 • Fatbardha Emini është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Pushtetit Lokal
 • Enver Hoti është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Buujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural
 • Enis Sulejmanovic është emëruar zëvendësministër në Ministrinë për Komunitete dhe Kthim
 • Engelbert Zefaj është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit
 • Besart Dreshaj është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale
 • Bekim Brestovci është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës
 • Arton Retkoceri është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Infrastrukturës
 • Artan Berisha është emëruar zëvendësministër në Ministrinë Infrastrukturës
 • Agim Krasniqi është emëruar zëvendësministër në Ministrinë e Financave

Kush ështe kosovari THE VICTOR që synon tregun e jashtëm? (video)

Të tjera