Lajme

Haziri: Shqiptarët e Luginës shpejt do ta kenë Prishtinën si vendimmarëse e jo Beogradin

Haziri: Shqiptarët e Luginës shpejt do ta kenë Prishtinën si vendimmarëse e jo Beogradin
14:28 | 20 Qershor 2020

Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri ka thënë se shqiptarët duhet të bashkohen për t’u përfaqësuar dinjitetshëm në zgjedhjet e Serbisë.

Haziri ka uruar që këto zgjedhje të jenë të fundit për shqiptarët e Kosovës Lindore ku qendër të vendimmarrjes e kanë Beogradin.

“Uroj që të jenë zgjedhjet e fundit të shqiptarëve të Kosovës Lindore të kësaj natyre dhe qendra e vendimmarrjes së tyre të mos jetë më Beogradi, por Prishtina. Prishtina zyrtare e ka për obligim që Rezolutën e Kuvendit të vitit 2013, e cila është votuar nga dy të tretat e deputetëve, ta ketë udhërrëfyes të zgjidhjes së problemit të shqiptarëve të Kosovës Lindore edhe pas 21 qershorit”, ka shkruar Haziri.

Ai ka deklaruar se qendra e shqiptarëve të luginës nuk do të jetë kurrë Beogradi.

“Mos iu besoni atye që u thonë se qendra e juaj është vetëm Beogradi sepse nuk ka qenë dhe nuk do të jetë kurrë. Meqenëse një pjesë e qytetarëve të Kosovës Lindore jetojnë pa drejta civile dhe pa të drejta politikë në Republikën e Kosovës, le ta shfrytëzojnë të drejtën për të shkuar nesër për të votuar. Votoni për t’u fuqizuar”, ka thënë ai.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera