Auto

Hapet rruga për fillimin e investimeve nëpër komuna në projektin e efiçiencës së energjisë

Hapet rruga për fillimin e investimeve nëpër komuna në projektin e efiçiencës së energjisë
14:15 | 03 Korrik 2020

Doreza ka sensorë të hollë, të shtrirë, brenda të cilëve shkojnë deri në majë të gishtave.

Sensorët në dorezë janë në gjendje të kapin dhe lëvizjet dhe vendosjen e gishtërinjve përmes fijeve të përcjelljes elektrike.

Ata sensorë janë lidhur më pas me një copë të vogël të bordit qark, përafërsisht madhësinë e një monedhe, që përdoruesit veshin në kyçet e tyre.

Si e tillë, kur njerëzit lëvizin duart dhe gishtat për të nënshkruar fjalë, doreza është në gjendje të përkthejë shkronjat, numrat, fjalët dhe frazat individuale në fjalë të folura.

Sensorë shtesë mund të shtohen në fytyrë, midis vetullave dhe në anët e gojës, për të kapur shprehjet e fytyrës.

Përkthimi aktual bëhet përmes një aplikacioni smartfonë, i cili përdor një algoritëm të mësuar nga makina me porosi për t’i kthyer gjestet në shkronja, numra dhe fjalë.

Sistemi njeh 660 shenja, të cilat përfshijnë çdo shkronjë të alfabetit dhe numrat nga zero në nëntë.

Mund të përkthehet me një shpejtësi prej një fjale në sekondë.

Cilësi, gatim dhe shpërblim

Të tjera