[wp-story]

Ekonomi

FMN:COVID-19 goditi rëndë Kosovën, rënie e GDP-së për 6 për qind

FMN:COVID-19 goditi rëndë Kosovën, rënie e GDP-së për 6 për qind
10:32 | 18 Shkurt 2021

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka publikuar raportin e radhës për Kosovën, ku ka analizuar efektet e pandemisë COVID-19 në ekonominë e vendit.

Sipas raportit të fundit të FMN-së, ekonomia e Kosovës gjatë vitit 2020 është tkurrur për 6 për qind si pasojë e goditjes së rëndë nga COVID-19, raporton portali “Front Online”.

“Pavarësisht mbështetjes së politikës ekonomike aktiviteti vlerësohet të ketë rënë 6 për qind në vitin 2020 për shkak të efektit të kombinuar të masave të rrepta vendore të kufizimit dhe kufizimeve ndërkombëtare të udhëtimit. Deficiti fiskal u rrit në 7.7 për qind të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB), duke pasur parasysh rënien e madhe të të ardhurave nga taksat”, thuhet mes tjerash në raport.

FMN-ja poashtu ka potencuar se deficiti i llogarisë vlerësohet të jetë rritur në 7.5 për qind të PBB-së, kryesisht për shkak të rënies së remitencave nga diaspora, thuhet në raport, raporton Front Online.

Megjithatë, FMN-ja parashikon se aktiviteti ekonomik të rikthehet me 4.5 për qind në 2021./Front Online/

 

“Petrol Company” ndihmon më shumë se 200 familje për festën e Fitër Bajramit (VIDEO)

Të tjera