Lajme

Çfarë nënshtetësish mbajnë qeveritarët?

Çfarë nënshtetësish mbajnë qeveritarët?
21:24 | 20 Qershor 2021

Kryeministri Albin Kurti është vetëm një nga qeveritarët e këtij ekzekutivi që ka shtetësi të dyfishtë.

Pasaportë të Shqipërisë, pos tij bartë edhe kryediplomatja, Donika Gërvalla dhe ministri i Infrastrukturës, Liburn Aliu.

Ndërkaq kreu i dikasterit të Mbrojtjes, Armend Mehaj ka nënshtetësi norvegjeze, meqë ka jetuar atje.

Kushtetuta e vendit u lejon pushtetarëve mbajtjen e dy ose më shumë shtetësive.

Por kjo nuk ndodhë edhe në disa shtete evropiane si Gjermania e Austria.

Edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në politikën e tyre praktikojnë ndalesën për moslejimin e shtetësive të dyfishta për zyrtarët e lartë shtetëror.

 

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera