Lajme

Bizneset në Mitrovicë lirohen nga pagesa për shfrytëzim të hapësirës publike deri në vitin 2021

Bizneset në Mitrovicë lirohen nga pagesa për shfrytëzim të hapësirës publike deri në vitin 2021
16:58 | 24 Shtator 2020

Komuna e Mitrovicës ka liruar nga pagesa për shfrytëzim të hapësirës publike të gjitha bizneset deri në dhjetor të vitit 2021.

Në mbledhjen e Kuvendit të Komunës përveç kësaj, u aprovuan edhe një sërë pikash të tjera, si ajo për lejimin e bizneseve që të punojnë edhe gjatë ditës së diele deri më 31 dhjetor 2021.

“Rekomandimi i Komisionit për shqyrtimin e propozimeve për ndarjen e titujve “Qytetar Nderi” dhe “Nderi i Qytetit” për ndarjen e Titullit “Qytetar Nderi” për z. Mike Spath; Statutin e Komunës (i miratuar në parim);Propozim-vendimin për caktimin e normave tatimore për tatimin në pronën e paluajtshme për vitin 202; Propozim-vendimin për ndryshim-plotësim të Vendimit të Kuvendit të Komunës Nr. 02-060/01-0031533/20-7 dt. 25.06.2020 (pika 1.4); Propozim-vendimin për shfuqizimin e Vendimit Nr. 02-060/01-0075387/19-15 dt. 29.08.2019; Propozim-vendimin për miratim të Planit të Mobilitetit të qëndrueshëm urban ; Raporti financiar për periudhën janar-qershor 2020; Betimi i anëtarit të ri të Kuvendit Armend Begu; Propozim/vendim për lejimin e bizneseve që të punojnë edhe gjatë ditës së diele deri më 31 dhjetor 2021; Propozim/vendim për përkrahje financiare (subvencionim) të klubit të futbollit “Trepça”; Shqyrtimi i dorëheqjes së z. Bujar Kutllovci si anëtar i komisionit të aksionarëve në KRM “Uniteti”; Propozim/vendim për dhënien në shfrytëzim të pronës së paluajtshme komunale Shoqatës “Doën Syndrome Kosova” si dhe Plotësimi i Komitetit për Komunitete me anëtarë”, thuhet në komunikatën e komunës për pikat e aprovuara nga mbledhja.

Me rastin e Black Friday, 28 Nëntorit dhe 32 vjetorin e kompanisë, Petrol Company me çmime marramendëse në derivate dhe…

Të tjera