Lajme

9-vjeçarja mbrëmë u kafshua nga qentë endacakë, reagon Shpend Ahmeti

9-vjeçarja mbrëmë u kafshua nga qentë endacakë, reagon Shpend Ahmeti
12:24 | 28 Korrik 2020

Mbrëmë një vajzë 9-vjeçare është sulmuar nga qentë endacakë në rrugën “Sylejman Vokshi” në Prishtinë, duke i shkaktuar plagë serioze.

Për këtë rast ka reaguar kryetari i Prishtinës Shpend Ahmeti.

Ahmeti tha se komuna që ai drejton ka shpenzuar më së shumti në trajtimin dhe se ka respektuar me përpikmëri Ligjin për Mbrojtjen e Drejtave të Kafshëve.

Ai e ka kritikuar qeverinë e Kosovës që ndonëse ka kaluar këtë ligj ende nuk i ka ndarë 1.3 milionët e premtuara.

Shkrimi i plotë:

Ka më shumë se tre vite që kam dërgu shkresa e shkresa tek institucionet e nivelit qendror per qentë endacak. Në mes tjerash kam kërkuar strategji nacionale për këtë çeshtje.
Komuna e Prishtinës është komuna që ka shpenzuar më së shumti në trajtim, dhe komuna që ka respektuar në përpikmëri Ligjin për Mbrojtjen e Drejtave të Kafshëve. Lehtë është me kalu Ligj në letër evropian e mandej mos me u marr me këtë punë.
Cfarë ka ndodhur me 1.3 milion Euro të ndara nga Niveli Qendror për këtë çështje?
Edhe në letren e dërguar te Këshilli i Sigurisë ku km këkrkuar që kjo çështje të trajtohet si çeshtje e sigurisë, jam pritur me përçmim.
E kam thënë se kur të ndodhin tragjeditë, vajtojmë.
Ne po bëjmë strehimore, dhe po trajtojmë qentë e po i kthejmë në rrugë. Edhe po i ushqejmë që mos të jenë agresiv.
Por kjo nuk mund të bëhet vetëm në Prishtinë edhe vetëm nga Prishtina. Kësaj radhe është kafshim e lëndim, po herën tjetër? Mandej kalojmë në esktremin tjetër.

Menaxho shpenzimet dhe fito zbritje me aplikacionin e Petrol Company

Të tjera