[wp-story]

Bota/Rajoni

5 shtetet evropiane që nuk mund të udhëtoni asnjëherë me aeroplan

5 shtetet evropiane që nuk mund të udhëtoni asnjëherë me aeroplan
07:41 | 15 Qershor 2020

Njerëzit që dëshirojnë të udhëtojnë në 5 shtete të Evropes nuk mund të udhëtojnë me aeroplan.

Nga njëra anë, Franca, dhe nga ana tjetër, Deti Mesdhe, Monako është vendi i dytë më i vogël në botë. Njerëzit zakonisht aterrojnë në Aeroportin e Nice në Cote d`Azur në Francë. Këto janë pesë vendet evropiane në të cilat nuk mund të shkoni me aeroplanë:

Lexo Edhe:
5 shtetet evropiane që nuk mund të udhëtoni asnjëherë me aeroplan
Vatikani

Është vendi më i vogël në botë me një sipërfaqe prej 0,44 kilometra katrorë. Ai nuk ka aeroportin e vet, sepse ndodhet brenda Romës, i cili ka dy aeroporte ndërkombëtare.

San Marino

Një shtet tjetër që nuk ka një aeroport dhe nuk e rrethon atë është një qytet urban, siç është rasti me Vatikanin. Sidoqoftë, Aeroporti i Federico Fellini është vetëm 15 kilometra larg.

Monako

Nga njëra anë, Franca, dhe nga ana tjetër, Deti Mesdhe, Monako është vendi i dytë më i vogël në botë. Njerëzit zakonisht ulen me aeroplan në Aeroportin e Nice në Cote d’Azur në Francë.

Lihtenshtajni

Vendi i vogël ndodhet në kufirin e Austrisë dhe Gjermanisë. Aeroporti më i afërt është në Zvicër, St. Gallen-Altenrhein. Ky vend ka GDP-në më të lartë për frymë banori dhe mund të mburret se është në mesin e vendeve me borxhin publik më të ulët.

Andorra

Një vend i vogël midis Francës dhe Spanjës ndodhet në Pirenej. Kryeqyteti është Andorra la Vella, e cila është gjithashtu kryeqyteti më i lartë në Evropë. Në hapësirën prej tre orësh, ka pesë aeroporte në Spanjë dhe Francë.

Auto Mita me një mundësi të mirë për bizneset – për çdo veturë të re, SERVISI FALAS deri në 100…

Të tjera