Lajme

19 kirurg dhe 20 infermierë me Covid në Kirurgjinë Abdominale

19 kirurg dhe 20 infermierë me Covid në Kirurgjinë Abdominale
21:20 | 30 Shtator 2020

Përveç pacientëve, edhe stafi shëndetësorë i kësaj klinike ka rezultuar pozitiv me këtë virus, përfshirë këtu edhe vetë drejtorin Ferat Sallahu.

Ai është shprehur se Klinika e Kirurgjisë e ka numrin më të madh të infektuarve me Covid-19, kjo për shkak se kontakti me pacientë është i drejtpërdrejtë.

“Klinika e Kirurgjisë ndoshta e ka numrin më të madh të infektuarve me Covid-19. Arsyeja qëndron se kontakti është shumë më i drejtpërdrejtë. Ne kemi pasur 19 kirurg të infektuar me Covid dhe diku 27 infermiere”, ka thënë tutje ai

Vështirësohet puna/ Pacientët do të presin deri në 6 muaj për tu operuar

Përndryshe, Sallahu ka ngritur edhe problemin me mungesën e infermierëve.

Ai ka thënë se për shkak të shërbimeve që jepen në këtë klinikë, kanë nevojë për më shumë infermier.

“Janë kryesisht problemet kur kemi mungesë e personelit të mesëm, për shkak se kirurgjia kërkon staf shtesë, sepse shumica e pacientëve janë të palëvizshëm, janë të operuar dhe kanë nevojë gjithmonë ndihmë të personelit. Kështu që mungesë e ndijë vetëm problemin e personelit të mesëm”, ka shtuar ai./Front Online/

Me rastin e Black Friday, 28 Nëntorit dhe 32 vjetorin e kompanisë, Petrol Company me çmime marramendëse në derivate dhe…

Të tjera