Lajme

​Sqaron MASh: Maskat për nxënësit janë siguruar

​Sqaron MASh: Maskat për nxënësit janë siguruar
21:54 | 10 Shtator 2020

Ministria e Arsimit dhe Shkencës, ka sqaruar se nxënësit nuk ka vendosur që maskat të sigurohen nga nxënësit.

Përmes një komunikate për media, MASH ka thënë se sipas Udhëzuesit të përgjithshëm të MASh-it, çdo nxënës duhet ta ketë maskën personale, e cila përdoret gjatë gjithë kohës së qëndrimit në ambiente të shkollës.

“Përpos maskave të siguruara nga DKA-të, partnerët, donatorët dhe vetë shkollat, MASh dhe Qeveria e Kosovës ka ndarë dhe ka planifikuar një pjesë të buxhetit për maska, mjete tjera mbrojtëse dhe dezinfektuese. Kështu që, shkollat do të kenë fond rezervë të maskave”, thuhet në sqarimin e MASH-it.

Ky është njoftimi i plotë:

MASh nuk ka vendosur që maskat të sigurohen nga nxënësit. Sipas Udhëzuesit të përgjithshëm të MASh-it, çdo nxënës duhet ta ketë maskën personale, e cila përdoret gjatë gjithë kohës së qëndrimit në ambiente të shkollës.

Përpos maskave të siguruara nga DKA-të, partnerët, donatorët dhe vetë shkollat, MASh dhe Qeveria e Kosovës ka ndarë dhe ka planifikuar një pjesë të buxhetit për maska, mjete tjera mbrojtëse dhe dezinfektuese. Kështu që, shkollat do të kenë fond rezervë të maskave.

Dyfish n’plus me ArtMotion

Të tjera