[wp-story]

Bota/Rajoni

​Fëmijët e kalojnë lehtë por mund ta përhapin koronavirusin

​Fëmijët e kalojnë lehtë por mund ta përhapin koronavirusin
09:55 | 13 Shtator 2020

Ka ende shumë paqartësi në lidhje me rolin e fëmijëve në përhapjen e koronavirusit, kjo sepse shkollatdhe kopshtet kanë qenë të mbyllura prej kohësh.

Por tani me hapjen e tyre ka edhe raporte të reja. Ndër të fundit është një studim i botuar nga Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në të cilin studiuesit arritën në përfundimin se edhe fëmijët me simptoma të lehta ose madje asimptomatik mund të përhapin Covid-19 dhe ta sjellin atë në familje.

Pra ajo që thonë ekspertët e shëndetit është më se e vërtetë që fëmijët janë transmetues të virusit tek të tjerët, por vetë ata nuk shfaqin simptoma të rënda.

Dymbëdhjetë fëmijë, përfshirë një 8 muajsh, u infektuan me Covid-19 në 3 kopshte në Salt Lake County midis prillit dhe korrikut dhe infektuan të paktën disa të tjerë prindër, vëllezër e motra.

Tre nga fëmijët e infektuar nuk kishin asnjë simptomë dhe njëri prej tyre infektoi nënën e cila u shtrua në spital për shkak të agravimit të simptomave. Një foshnjë tetë muajshe infektoi të dy prindërit.

Shkalla e përhapjes, rreth 25%, është në përputhje me studimet e përhapjes familjare që kanë përfshirë fëmijë dhe të rritur, dhe ky hulumtim tregon se nuk do të kishte asnjë ndryshim në aftësinë përhapëse të koronavirusit midis fëmijëve dhe të rriturve.

“Petrol Company” në natën e “Kurban Bajramit” e bën me shtëpi të re familjen nga Skenderaj

Të tjera