Lajme

Vjosa Osmani nga Obiliqi thërret institucionet të mbrojnë mjedisin

Vjosa Osmani nga Obiliqi thërret institucionet të mbrojnë mjedisin
12:08 | 22 Qershor 2020

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, ka vizituar Komunën e Obiliqit. Osmani ka marrë pjesë në debatin e organizuar me përfaqësues të institucioneve e qytetarë lidhur me çështjet e ambientit.

Kryetarja Osmani ka thënë se mos zbatimi ligjit për Obiliqin tregon se si funksionojmë institucionet.

“Miratimi i ligjit të Obiliqit është bërë, por zbatimi i tij është shembull i drejtpërdrejtë se sa funksionojnë institucionet. Ne kemi vendosur që ta mbajmë takimin jashtë për të pasur përballje të drejtpërdrejtë me realitetin e që është një realitet jo i këndshëm. Ne duhet të fillojmë si Kuvend i Kosovës edhe për atë që njihet si buxhetim ambientor. Të shohim se si secila ndarje buxhtore e afekton atë mjedisor”, ka thënë Osmani.

E kryetari i Obiliqit, Xhafer Gashi, ka vlerësuar vizitën e Osmanit dhë të deputetëve të Kuvendit. Sipas tij, kjo tregon për bashkëpunimin që duhet të kenë për problemet mjedisore.

Pjesë e debatit përveç të rinjve të Obiliqit ishin edhe deputetët si Mimoza Kusari-Lila, Albena Reshitaj e Liburn Aliu. Pas diskutimit për ambientit, kryetarja Osmani do të vizitojë edhe Korporatën Energjetike të Kosovës.

Petrol Company hap pikën më të re në Orllat me super çmime për Black Friday: Diesel 1.51€ dhe Benzinë 1.38€

Të tjera