×
Etiketë: oak
Ekonomi25 Shtator 2020
Problemet e mëdha të bizneseve për të regjistruar të punësuarit nga Shqipëria, për të cilët po ka nevojë shumë biznesi e në veçanti zona e Prizrenit dhe Gjakovës dhe lehtësimi i këtyre procedurave që qytetarët...
Lajme25 Shtator 2020
Nga Oda e Afarizimit të Kosovës kanë thënë se janë tejet e shqetësuar për mosshyqrtimin e kërkesave të biznesit dhe mosvotimin ende të këtij Projektligji. OAK për të disatën herë pas dërgimit të kërkesave të...
Lajme21 Shtator 2020
Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK), më 5 gusht, ka pranuar vendimin e Odës së Avokatëve të Kosovës (OAK), për shkëputjen e njëanshme të memorandumit të bashkëpunimit, i cili iu mundësonte anëtarëve të AGK-së përfaqësim...
Lajme17 Shtator 2020
Largimi i testimeve obligative PCR gjatë qarkullimit me Maqedoninë e Veriut, heqja e kufizimit të orarit në sektorin e gastronomisë, lejimi i punës së restoranteve që të shfrytëzojnë edhe hapësirën brenda si dhe heqja e...
Lajme10 Shtator 2020
Gjendja e krijuar në vend si pasojë e pandemisë Covid 19, ka rënduar shumë sektorin privat të vendit. Kësisoj, shumë biznese po detyrohen të reduktojnë numrin e punëtorëve brenda kompanive. Punëtorë, këta në të cilët...
Lajme24 Gusht 2020
Përfaqësuesit e Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) pritën në takim ministrin e Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi. Në këtë takim është diskutuar rreth rimëkëmbjes ekonomike, mungesa së ligjeve të harmonizuara me njëra - tjetrën...
Lajme12 Gusht 2020
E shqetësuar lidhur me gjendjen e të bërit biznes në vend dhe vështirësive që po hasin sektori privat gjatë operimit si pasojë e pandemisë, e shqetësuar për reagimin shumë të ngathët të Qeverisë dhe Kuvendit...
Ekonomi07 Gusht 2020
Oda Afarizmit të Kosovës, sot për herën e dytë ka organizuar aksionin para Kuvendit të Kosovës, ku me këtë rast kanë dorëzuar kërkesat e sektorit privat për deputetet. Koordinatorja në OAK, Qëndresa Ibrahimi, thotë se...
Ekonomi06 Gusht 2020
Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) i është drejtuar me kërkesë Ministrisë së Financave për të trajtuar një çështje e cila ka rëndësi shumë të madhe për operatorët ekonomik, e që ka të bëjë me...
Lajme04 Gusht 2020
Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) shpreh shqetësimet e saj për mos reagimet dhe ndërmarrjen e veprimeve konkrete nga ana e Ministrisë së Punëve të Jashtme lidhur me zgjidhjen e çështjeve që janë në kompetencë...
Ekonomi03 Gusht 2020
Oda e Afarizmit të Kosovës ripërsërit për të disatën herë kërkesën për uljen e normës së interesit kështu duke i dërguar shkresë Guvernatorit të Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti. Ulja e normës së interesit...
Lajme29 Korrik 2020
Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) përmes një shkrese të cilën i përcolli ministrit të Tregtisë dhe Industrisë Vesel Krasniqi shprehu shqetësimin për pritjet pa afat dhe me vite që janë duke iu bërë investitorëve...
Ekonomi15 Korrik 2020
Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) thotë se është shumë e shqetësuar me zhvillimet e fundit dhe masat e ndërmarra nga Qeveria pa konsultim paraprak me bizneset, prandaj edhe kërkon që të hapen urgjent çerdhet...

FrontOnline, © 2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara.