Bota/Rajoni

Studimi: Infeksioni nga koronavirusi është tre herë më i ulët në mesin e të vaksinuarve

Studimi: Infeksioni nga koronavirusi është tre herë më i ulët në mesin e të vaksinuarve
11:29 | 04 Gusht 2021

Njerëzit e vaksinuar plotësisht në Angli kishin tre herë më pak të ngjarë të ishin pozitivë për koronavirus sesa njerëzit e pavaksinuar, sipas një studimi britanik të botuar sot.

Ky është një studim i shkencëtarëve nga Imperial College London i kryer në 98,233 teste për koronavirus midis 24 qershorit dhe 12 korrikut, transmeton FrontOnline.

Gjithsej 0.63 për qind e testeve ishin pozitive (ose 1 në 158), me përqindjen e pozitivëve në të pavaksinuarit prej 1.21 për qind, ndërsa tek plotësisht të vaksinuarit vetëm 0.4 për qind.

Studimi gjithashtu thekson se rezultatet tregojnë se njerëzit e vaksinuar kanë më pak të ngjarë të transmetojnë virusin sesa njerëzit e pavaksinuar, sepse sasia e virusit në trupin e tyre është më e vogël.

Sidoqoftë, disa zyrtarë dhe shkencëtarë britanikë kanë bërë thirrje për kujdes, pasi qeveria lehtësoi të gjitha masat kufizuese më 19 korrik, përfshirë heqjen e mbajtjes së detyrueshme të maskave në hapësira të caktuara të mbyllura.

Një dokument i qeverisë amerikane i rrjedhur javën e kaluar paralajmëron se infeksionet në mesin e njerëzve plotësisht të vaksinuar nuk janë aq të rralla sa mendohej më parë dhe se njerëzit e vaksinuar lehtë mund të transmetojnë virusin./FrontOnline/

Kredi me afat rekord të shqyrtimit dhe aprovimit

Të tjera