Bota/Rajoni

Sigurimi i presidenti amerikan: Si u krijua Shërbimi Sekret Amerikan?

Sigurimi i presidenti amerikan: Si u krijua Shërbimi Sekret Amerikan?
08:00 | 14 Shtator 2020

Shtetet e Bashkuara të Amerikës më 3 qershor të vitit 1865, krijuan Shërbimin Sekret ndërkohë që 1/3 e monedhave në qarkullim në atë kohë ishin të falsifikuara. E sot ky shërbim është përgjegjës edhe për ruajtjen e presidentit të Shteteve të Bashkuara.

Shërbimi Sekret Amerikan është një nga agjencitë më të fuqishme dhe të vjetra në botë, ndaj së cilës duhet pasur edhe frikë.

Njëra nga agjencitë federale të Shërbimit Sekret është e ngarkuar për të hetuar krimet kundër infrastrukturës financiare të Shteteve të Bashkuara, duke përfshirë krimin kibernetik.

Ajo ka rreth 6,500 të punësuar, duke përfshirë edhe agjenci të veçanta, oficerëve dhe personel ndihmës, me zyra në terren në çdo shtet dhe jashtë vendit.

Kur shihni Presidentin amerikan, ka shumë mundësi të shihni edhe Shërbimin Sekret amerikan në detyrën e tyre më publike: teksa qëndrojnë të gatshëm për të mbrojtur komandantin suprem.

Kjo agjenci, është përgjegjëse për mbrojtjen e liderëve të tjerë kombëtarë, si dhe për ruajtjen e infrastrukturës.

Me kërcënimet ndaj sigurisë kombëtarëve, jeta e një agjenti të Shërbimit Sekret mund të përfshijë ndonjëherë rrezikshmëri të lartë.

Por a e keni menduar ndonjëherë se sa paguhen ata?

Si punonjës të qeverisë federale, agjentët e Shërbimit Sekret paguhen sipas normave të pagave të përgjithshme (GS) siç përcaktohet nga Zyra e Menaxhimit të Personelit.

Tarifat speciale ofrohen për oficerët e zbatimit të ligjit dhe përcaktohen me prefiksin ‘GL’.

Në varësi të arsimit dhe kualifikimeve të tjera, agjentët e posaçëm fillojnë në klasën GL-07, e cila për 2019, varionin nga 40,634 në 51,389 dollarë , ose në klasën GL-09, duke filluar nga 45,319 në 58,477 dollarë.

Gjatë zhvillimit të karrierës së tyre, agjentët e posaçëm mund të punojnë në nivelin GS-13. Kjo klasë është pjesë e Listës së Përgjithshme dhe paguhet në mes të 75,628 dhe 98,317 dollarë në vitin 2019.

Shërbimi Sekret njofton se promovimi për pozitat mbi nivelin GS-13 bazohet në performancën dhe është konkurrues, e përveç kësaj pagese bazë, agjentët gjithashtu mund të marrin pagesa shtesë bazuar në lokalitetin e tyre.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera