[wp-story]

Bota/Rajoni

Shkencëtarët po punojnë për një spërkatës hunde që mund të parandalojë infektimin me COVID-19

Shkencëtarët po punojnë për një spërkatës hunde që mund të parandalojë infektimin me COVID-19
22:03 | 17 Nëntor 2020

Studiuesit e Universitetit Columbia kanë zhvilluar një spërkatës për hundën që ka parandaluar me sukses infeksionet COVID-19 në teste, si dhe një model 3D të mushkërive të njeriut.

Lipopeptidi (d.m.th., një kombinim lipidesh dhe peptidesh) parandalon coronavirusin të shkrihet me membranën e një qelize të synuar duke bllokuar një proteinë kyçe për të përvetësuar një formë të nevojshme. Duhet të funksionojë menjëherë dhe të zgjasë të paktën 24 orë, shkruan Yahoo.

Është gjithashtu e përballueshme, zgjat shumë dhe nuk ka nevojë për ftohje. Por, një spërkatje si kjo është ende larg për publikun.

Do të duhet të ketë prova klinike njerëzore, për të mos përmendur prodhimin në shkallë të gjerë për të siguruar qasje të mjaftueshme. Shkencëtarët po planifikojnë të “përparojnë me shpejtësi” në testime të mëtejshme.

Ky veprim mund të sjellë mbrojtje në shumë pjesë të botës ku vaksinimet masive kundër COVID-19 do të ishin të vështira. Mund të shërbejë gjithashtu si një “plotësim” edhe në vendet ku vaksinat janë në dispozicion, thanë studiuesit kryesorë Anne Moscona dhe Matteo Porotto.

Njerëzit që nuk mund të marrin vaksina, ose ata për të cilët vaksinat nuk funksionojnë, mund të spërkasin veten çdo ditë duke ditur se do të ishin të sigurt. Kjo, nga ana tjetër, mund të kufizojë më tej përhapjen e virusit dhe të shpejtojë fundin e pandemisë.

Benzinë vetëm 1.05 euro në Petrol Company e shumë zbritje tjera në “Be Happy Restorant” dhe Market

Të tjera