Bota/Rajoni

Organizata Botërore e Meteorologjisë parashikon ngrohje drastike në vitet e ardhshme

Organizata Botërore e Meteorologjisë parashikon ngrohje drastike në vitet e ardhshme
13:53 | 09 Korrik 2020

Organizata Botërore e Meteorologjisë parashikon ngrohjen drastike në vitet e ardhshme.

Ngrohja globale ka një kontroll të fortë në tokë. 2019 ishte viti i dytë më i ngrohtë i rekordeve globale pas vitit 2016 dhe më i ngrohti në Evropë. Dhe këndvështrimi është i zymtë për 5 vitet e ardhshme, transmeton Telegrafi.

Organizata Botërore Meteorologjike e Kombeve të Bashkuara (OMO) lëshoi ​​parashikimin e saj global të temperaturës të enjten.
Ajo pret që temperatura të jetë të paktën një shkallë më shumë se koha para-industriale çdo vit.

Sipas shkencëtarëve, është po aq e mundshme që rritja e temperaturës në vitet 2020 deri në 2024 mund të jetë deri në 1.6 gradë Celsius.

OBM vlerëson se mesatarja globale është të paktën një rritje prej 1.5 shkallë në të paktën një vit në krahasim me periudhën 1850-1900 me të paktën 20 për qind.

Një rritje mesatare e një shkalle në të gjithë botën mund të mos duket shumë dramatike në shikim të parë.

Megjithatë, në rajon, efektet janë të mëdha, siç mund të shihet aktualisht nga vala ekstreme e nxehtësisë në Arktik.

Ngjarje të tilla ekstreme, të cilat po ndodhin gjithnjë e më shpesh, janë, sipas studiuesve të klimës, një shenjë e pakuptueshme e ngrohjes globale.

Petrol Company sërish troket në dyert e Shtëpisë së Pleqve për Ramazan

Të tjera