Lajme

Nuk mund të kalohet në pikën kufitare “Jazhincë”, nuk punon pala kosovare

Nuk mund të kalohet në pikën kufitare “Jazhincë”, nuk punon pala kosovare
13:51 | 26 Qershor 2020

Vendkalimi kufitar në Jazhincë për hyrje në Republikën e Kosovës është gati për punë që nga mesnata, por qytetarët nuk po munden të qarkullojnë në këtë vendbanim pasi pika kufitare në anën e Kosovës nuk po funksionon.

Për shkak të kësaj edhe makinat që kanë dashur të kalojnë në Kosovë, janë kthyer nga policia, përckell Telegrafi Maqedoni.

“Ne jemi të gatshëm për punë, por nuk ka qarkullim sepse kolegët nga vendkalimi kufitar i Glloboçicës na informuan se vendkalimi i tyre kufitar do të fillojë të funksionojë nga 28 qershori. Ka pasur katër automjete që donin të hynin në territorin e Kosovës përmes vendkalimit kufitar të Jazhincës, por për shkak të situatës dhe njoftimit për ndalesë nga ana e Kosovës, janë kthyer mbrapsht”, tha Zharko Trpevski, komandant i vendkalimit kufitar të Jazhincës.

Prej sot, në përputhje me vendimin e Qeverisë, janë hapur plotësisht vendkalimet kufitare në të gjithë territorin vendit pa kushte, respektivisht pa vendim për izolim ose deklaratë dhe pa PCR test.

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera