[wp-story]

Lajme

Murtezi: Ditëlindjen e festova në seancë dëgjimore, i mora 10 mijë € dëmshpërblim nga Haga

Murtezi: Ditëlindjen e festova në seancë dëgjimore, i mora 10 mijë € dëmshpërblim nga Haga
13:09 | 02 Janar 2021

Mëngjesi i 17 shkurtit të 2003-tes, ishte i pazakontë për Agim Murtezin nga Lipjani.

Në ditën kur po i mbushte 46 vjet, Murtezit, i duhej të deklarohej para gjykatësit të Hagës se arrestimi dhe akuza ndaj tij ishte gabim.

“Më 20 shkurt në atë datë e kam pasur ditëlindjen e 46-të, shkova në seancën e dëgjimit. Para se me nis atje erdhi 5 minuta avokati që ma kishin caktuar, e morri deklaratën time  dhe vazhduam në seancën e dëgjimit ku secili u deklaruam që jemi të pafajshëm”, rrëfen tutje Agimi.

Pas seancës së parë Murtezi lirohet, por që me sugjerimin e avokatit të tij bëri ankesë përmes Avokatit të Popullit për çështjen e tij.

Ai për këtë gabim të Hagës mori 10 mijë euro dëmshpërblim.

“Shkova në seancën e dëgjimit u shpalla i pafajshëm nga të gjitha pikat ku isha i akuzuar. Pas seancës u takova me avokatin tim, i cili më pyeti a kam me bë ankesë lidhur me rastin tënd. I thash po do të bëjë ankesë, jam i pafajshëm, ma kanë humbur dinjitetin moral njerëzore dhe moral. Kam pasur kontakte me të dhe jemi marrë vesh në bazë të zyrës së Avokatit të Popullit, pas 2 vite e gjysmë ma kanë bërë një pagesë prej 10 mijë eurove”, thotë Agimi.

Ditën e lirimit rruga për t’u kthyer në shtëpi ishte e gjatë pasi ndërroi 3 aeroplanë nga Amsterdami në Hamburg, e prej aty për në Shkup për tu përcjellë me automjete të policisë deri në banesën e tij në Lipjan./FrontOnline/

 

“Graniti” hap showroom-in e dytë në Prishtinë (VIDEO)

Të tjera