Lajme

Ministri i MTI-së: Do të vendosim reciprocitetin ndaj cilitdo shtet që praktikon masa

Ministri i MTI-së: Do të vendosim reciprocitetin ndaj cilitdo shtet që praktikon masa
21:08 | 05 Gusht 2020

Ministri i Tregtisë dhe industrisë, Vesel Krasniqi nuk e ka përjashtuar vendosjen e reciprocitetit për Serbinë, në rast se ky shtet vendos masa kufizuese për Kosovën. Por, Krasniqi një opsion të tillë nuk e ka përjashtuar edhe për vendet e tjera.

“Jo vetëm unë por si Qeveri e Kosovës, jo vetëm me Serbinë por me të gjitha shtetet e tjera konsiderojmë që është e nevojshme që nëse një shtet praktikon një masë, atëherë edhe ne do ta praktikojmë reciprocitetin jo vetëm me Serbinë”, ka thënë ai për Front Online.

Masat ndaj Covid-19, mbyllen 20 lokale dhe shqiptohen 30 gjoba ndaj bizneseve

Për sa i përket heqjes së taksës ndaj shtetit serb, Krasniqi ka thënë që është bërë me qëllim të hapjes së rrugës për vazhdimin e dialogut.

“Kur jemi tek Serbia ne jemi në fazën e dialogut për këtë arsye edhe është tërhequr taksa 100%, për t`i hapur rrugë dialogut, mirëpo nuk do të thotë që të bëhen shkelje ligjore dhe të importohet çdo gjë apo të mos lejohet të eksportohet një produkt nga Kosova. Sigurisht që ne do të marri çdo masë të reciprocitetit e veçanërisht me Serbinë”, ka thënë ai.

Ambasadorja e parë e Izraelit në Kosovë, e impresionuar me punën në Comodita

Të tjera