Lajme

Me Ligjin e ri, AKK-ja do i`a delegojë Policisë dhe Prokurorisë kompetencat hetuese

Me Ligjin e ri, AKK-ja do i`a delegojë Policisë dhe Prokurorisë kompetencat hetuese
20:31 | 18 Shtator 2020

Me plotësim-ndryshimin e Ligjit për Agjencinë Kundër Korrupsion, pritet që kësaj Agjencie t`i merren kompetencat hetuese dhe ato t`i delegohen Policisë dhe Prokurorisë.

Kësisoj sipas Afrim Atashit, drejtor i Departamentit për Parandalimin e Korrupsionit në AKK, kjo agjenci do të fokusohet vetëm në parandalimin e korrupsionit.

“Tani kemi edhe dy Ligje që janë në plotësim ndryshim, ai për Deklarimet e Pasurisë dhe ai për Agjencinë Kundër Korrupsion dhe po besojmë që kemi me e fuqizuar edhe aspektin parandalues më shumë. Kemi me u orientuar për shkak se tani po mendojmë që Ligji për Agjencinë Kundër Korrupsion do të quhet Ligji për Parandalimin e Korrupsionit, Agjencisë do t`i hiqet pjesa hetuese që lidhet më shumë me polici dhe me prokurori dhe do të shkojmë në parandalim”, ka thënë ai për Front Online.

950 zyrtarëve do t’u hetohet pasuria, Presidenti Thaçi në mesin e tyre

Sipas tij, AKK-ja do të bëj hetime vetëm sa i përket deklarimit të pasurisë, konfliktit të interesit, sinjalizuesve, por jo edhe hetime klasike për keqpërdorim të detyrës zyrtare është kompetencë më e madhe e prokurorisë, edhe e policisë.

Cilësi, gatim dhe shpërblim

Të tjera