Front TV

Mbrojtja e Haradinaj kërkon lirimin e tij

Mbrojtja e Haradinaj kërkon lirimin e tij
15:45 | 29 Shtator 2020

Avokati i Nasim Haradinajt kërkon lirimin e menjëhershëm të tij, kjo gjykatë është për krime lufte e klienti im nuk akuzohet për krime lufte.

“Klienti im nuk është akuzuar për krime lufte, ky është një tribunal për krime lufte dhe klineti im nuk është akuzuar për krime lufte. Kjo gjykatë nuk ka juridiksion ndaj këtyre akuzave. Mbrojtja ka dorzuar një moçon për hedhje poshtë të këtyre akuzave dhe për lirim të shpëjtë, unë nuk kam dëgjuar një datë prej tyre”, ka thënë avokati mbrojtës./

Prokurorja e rasti, tha se Nasim Haradinaj në qendrën e paraburgimit në Prishtinë kishte kërkuar të kontaktonte me avokatin dhe kjo i është aprovuar.

“Sapo Haradinaj u soll në Prishtinë kërkoi të kontaktonte me avokatin dhe ai kontaktoi me atë avokat, Zyra e prokurorit po punon shpejt për të siguruar që të dorzohet një aktakuzë në kohë sa më të shkurtër”.

Ajo tha se  shpejt do të punojnë që të ngritët një aktakuzë.

“Zyra jonë është në procesin e informacionit nga dëshmitarë të cilët i kanë përcejlël se ndihen të kërcënuar dhe të friksuar për shkak të arsyëve që janë përmenduar për arrestimine  Haradinaj. Kërkohen edhe disa dosje nga palë të treta dhe duhet të meeret masa për transkriptim dhe përkthim të provave.

Paraqitjet publike duhet të mblidhen në mënyrë që të kemi dëshmi të plotë, shumë shpejt do të jemi në gjëndje të dorëzojmë aktakuzën, jemi të përkushtuar për një proces të shpejt dhe shterues.”, ka thënë prokurorja e rastit.

https://www.facebook.com/FrontOnlineMedia/videos/1505610833160403/

 

 

Prince Coffee House tani edhe në Vjenë të Austrisë

Të tjera