Lajme

Kur do të zyrtarizohen kandidatët e VV-së për kryetar të Komunave? Flasin nga partia e Albin Kurtit

Kur do të zyrtarizohen kandidatët e VV-së për kryetar të Komunave? Flasin nga partia e Albin Kurtit
15:27 | 21 Qershor 2021

Partitë  politike në vend kanë filluar që t’i zyrtarizojnë kandidatët për kryetar të Komunave për zgjedhjet lokale të 17 tetorit të këtij viti. Por, një zyrtarizim i tillë i kandidatëve nuk ka ndodhur edhe me subjektin politik më të madh në vend(Lëvizjen “Vetëvendosje”, raporton Front Online.

E nga kjo parti për FrontOnline kanë thënë se ende nuk kanë hyrë në fazën e përzgjedhjes së kandidatëve për kryetar të Komunave për zgjedhjet e  tetorit.

“Lëvizja VETËVENDOSJE! ende nuk ka hyrë në fazën e përzgjedhjes së kandidatëve për kryetarë komunash. Pra, nuk ka iniciuar ndonjë̈ shpallje të kandidatit para kësaj faze”, ka bërë të ditur zëdhënësi për media I kësaj partie Arlind Manxhuka.

Tutje, ai tha se sipas statutit të kësaj partie kandidatët duhet që të votohen në qendrat e tyre për të kaluar më pas në këshillin e qendrës për ta marr votën

“Përzgjedhja e kandidatëve është̈ e rregulluar me statutin e LV-së dhe në bazë të tij, përbrenda afateve, në secilën qendër kandidatët janë̈ të lirë të kandidojnë për t’u votuar pastaj në këshillat e qendrave ku kandidojnë. Lëvizja VETËVENDOSJE! gjithnjë̈ përmes komunikimit publik njofton anëtarësinë̈ e saj për hapjen e këtyre afateve për aplikim”, tha ai.

Aktualisht Lëvizja Vetëvendosje qeverisë në tri komuna të Kosovës, atë të Prizrenit, Mitrovicës dhe Podujevës. /Front Online/

Cilësi, gatim dhe shpërblim

Të tjera