Kronika

Kthehet në rigjykim procesi i noterisë, ndërrohet gjyqtari

Kthehet në rigjykim procesi i noterisë, ndërrohet gjyqtari
20:25 | 05 Korrik 2020

Në sallën gjyqësore edhe njëherë tjetër do vendoset për Procesin e Noterisë. Kjo pasi që Gjykata e Apelit e ka kthyer në rigjykim këtë proces. Derisa ish-ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu e ka kritikuar këtë vendim të Apelit, për këtë lëndë është përcaktuar edhe një gjyqtar i ri. Ish Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka kritikuar ashpër vendimin e Gjykatës së Apelit

Vendimi i saj i pare si ministre e Drejtësisë ishte kthimi në piken zero të procesit të noterisë.

Por, ndaj vendimit të Albulena Haxhiut, palët e interesit inicuan padi në formë të konfliktit administrativ në Gjykatën Themelore të Prishtinës.

Kjo gjykatë nuk kishte gjetur ndonjë shkelje tek vendimi i Ministrisë së Drejtësisë.

Por, pas ankesave në shkallën e dytë, Gjykata e Apelit ka kthyer çështjen në rigjykim.

Apeli gjithashtu ka kërkuar edhe ndërrim të gjyqtarit, me arsyetimin se i njëjti ka bërë shkelje procedurale.

Kjo ka ngjallur mjaft dyshime tek ajo që mori vendimin për anulimin e këtij procesi.

Madje Albulena Haxhiu beson se politika ka gisht në gjithë këtë situatë të krijuar.

E krejt kjo po shihet si mungesë guximi apo dembeli të Apelit, nga Instituti i Kosovës Për Drejtësi.

Ndërkohë nga Ministria e Drejtësisë, e udhëhequr tash nga Selim Selimi, kanë thënë se nuk do ndërmarrin asnjë hap që ka të bëjë me noterinë, deri në vendimin final të Gjykatës. GazetaExpress.

Petrol Company zbret çmimet në Ditën e Verës: Benzinë 1.70 euro dhe Diesel 1.85 Euro për litër

Të tjera