Bota/Rajoni

Instituti në Shqipëri paralajmëron rrezikun për zjarre në 10 qytete

Instituti në Shqipëri paralajmëron rrezikun për zjarre në 10 qytete
17:46 | 31 Korrik 2021

Instituti i Gjeoshkencave në Shqipëri sqaron se një erë e madhe me pluhur po shkon drejt vendit nga shkretëtira e Saharasë.

Ky institut, me anë të një postimi në rrjetet sociale, ka paralajmëruar se në 10 qarqe të vendit ka rrezikshmëri të lartë për rënien e zjarrit, për shkak të temperaturave të larta.

Parashikohet që në disa zona temperatura të shkojë mbi 40 gradë celcius.

Qytetet në tabelën e mëposhtme që janë të hijëzuar me ngjyrë të kuqe janë të rrezikuara nga zjarri.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera