Lajme

Incidenti në konferenën e Thaçit, truprojat e tij ende nën hetime

Incidenti në konferenën e Thaçit, truprojat e tij ende nën hetime
13:57 | 24 Qershor 2020

Ushtruesit i detyrës së Kryeshefit të Inspektoratit Policor të Kosovës, Exhevit Zuka i cili aktualisht është duke raportuar në komisionin për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes pas interesimit nga kryesuesja e komisionit, Fatmire Kollqaku për rastin e intervenimit të pjesëtarëve policor në oborrin e Kuvendit të Kosovës, ai tha se me publikimin e pamjeve në media rasti është dërguar te drejtoria e hetimeve dhe janë dal në vendin e ngjarjes së bashku me prokuroren e shtetit.

Sipas tij IPK hetimet i zhvillon në kuadër të autorizimeve të prokurorit të shtetit të gjitha veprimet i kanë ndërmarrë me autorizim fillimisht prokuroria e shtetit ka hezituar.

Ai tha se të gjitha janë intervistuar në cilësinë si të dyshuar.

Po ashtu tha se tashmë i kanë siguruar të gjitha pamjet nga kamerat e Kuvendit të Kosovës dhe janë duke i analizuar.

Rexhep Selimi nga Lëvizja Vetëvendosje kërkoi të di se sa zyrtarë policorë po hetohen në këtë rast.

E për të marr këtë përgjigje nga zyrtarët e Inspektoratit Policor të Kosovës kërkuan që këto të dhëna të jepen pa praninë e medieve.

Ushtruesit i detyrës së Kryeshefit të Inspektoratit Policor të Kosovës, Exhevit Zuka i cili aktualisht është duke raportuar në Komisionin për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes, tha se nga janari deri tani janë suspenduar 26 zyrtarë policorë.

Comodita në panairin M.O.W. po shijon takimet me biznese për mundësi shkëmbimi eksperiencash, rrjetëzimi dhe bashkëpunimi

Të tjera