Lajme

Hoti: Autobusët, taksitë dhe kombibusët do të punojnë me gjysmën e kapaciteteve

Hoti: Autobusët, taksitë dhe kombibusët do të punojnë me gjysmën e kapaciteteve
12:41 | 29 Korrik 2020

Kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti, i ka rikujtuar masat e reja që qeveria e Kosovës i ka marrë gjatë ditës së djeshme.

Disa prej tyre kanë hyrë në fuqi mbrëmë.

Hoti ka bërë të ditur se tani me këtë vendim , autobusët, kombibusët dhe taksitë do të punojnë me gjysmën e kapacitetit të tyre.

Njoftimi i plotë:

Masat e reja të Qeverisë për mbrojtje nga #COVID19
? Ndalohet pjesëmarrja fizike e qytetarëve në ceremonitë dhe veprimtaritë fetare
? Ndalohet veprimtaria e tregjeve publike të automjeteve dhe të kafshëve
? Ndalohen të gjitha tubimet publike, ahengjet familjare private
? Ndalohen veprimtaritë rekreative, kulturore dhe sportive në mjedise të mbyllura dhe të hapura
Lejohen vetëm fitneset, pishinat e mbyllura dhe sportet individuale
? Autobusët, kombit, taksitë punojnë me 50% të kapaciteteve
? Reduktim stafi në institucione
? Çerdhet publike dhe private lejohen pas vlerësimit dhe mbikëqyrjes nga Komunat
? Gastronomia nuk punon nga ora 22:30-05:00. Jashtë këtij intervali vetëm në hapësira të hapura me distancë 2 m mes tavolinave, si dhe shërbimi merre me vete
? Qytetarët mbi moshën 65 vjeç dhe ata me sëmundje kronike mund të dalin jashtë në mjedise publike vetëm prej orës 05:00-10:00 dhe prej 18:00-21:00.
? Testi për Covid-19 (RT-PCR) me shtetet e rajonit vetëm sipas reciprocitetit

1 abonim, 3 paisje, 240 kanale shqip – NimiTV në gjithë Evropën për vetëm 99.90€ për 12 muaj

Të tjera