Lajme

Gjuriq: Urgjentisht të ndalet rrezikimi i Manastirit të Deçanit

Gjuriq: Urgjentisht të ndalet rrezikimi i Manastirit të Deçanit
08:45 | 17 Qershor 2020

Drejtori i të ashtuquajturës Zyre Serbe për Kosovën, Marko Gjuriq, kërkon që të ndalet urgjent siç thotë ai “rrezikimi i Manastirit Deçanit dhe respektimit të zonës së mbrojtur të manastirit, dhe ndalimin e paligjshmërisë”.

“Kjo nuk është hera e parë që punimet rrugore janë inicuar dhe ceremonialisht janë hapur në afërsi të Manastirit të Deçanit, e cila dëshmon për neglizhencën programore të institucioneve të përkohshme në Prishtinë për trashëgiminë kulturore serbe në Kosovë dhe qëndrim fyes ndaj ndjenjave fetare të popullit serb”, tha ai, raporton Tanjug

Dyfish n’plus me ArtMotion

Të tjera