Lifestyle

Filloni të hani këto ushqime që të përmirësoni shikimin tuaj

Filloni të hani këto ushqime që të përmirësoni shikimin tuaj
10:07 | 18 Qershor 2020

Sytë nuk janë vetëm dritarja e shpirtit tuaj, ata janë dritarja me të cilën ju e përjetoni botën.

Nëse nuk hani mjaftueshëm nga këto ushqime që janë të mira për sytë tuaj, nuk do të shihni shumë, transmeton lajmi.net.

Fatkeqësisht, sytë janë të ndjeshëm ndaj faktorëve të caktuar të mënyrës së jetesës, të tilla si ushqimi i dobët, pirja e duhanit dhe shpenzimi i tepërt i kohës përpara një ekrani.

Ata janë gjithashtu të prirur të përkeqësohen ndërsa plakeni, duke e bërë më të vështirë leximin, drejtimin, punën, lojën sportive dhe përfshirjen në hobi tuaj të preferuar, shkruan daily health post. Shikimi nuk është diçka që dëshironi të humbni.

Çfarë ndikon në shikim?

Shikimi i syve është një sens i çmuar që rrallë mund të rikthehet pasi të jetë zhdukur.

Shkaqet më të zakonshme të shikimit të dobët përfshijnë:

Degjenerim makular
Cataracts
Glaukomë
Retinopatia diabetike (e shkaktuar nga diabeti)
Lëndimet në sy
Defekte te lindjes
Pamja e dobët karakterizohet si:

Humbja e mprehtësisë së shikimit (pamundësia për të parë qartë objektet)
Në pamundësi për të parë një zonë aq të madhe sa një person i shëndetshëm
Pamundësia për të parë dritën
Vizion i dyfishtë
Shtrembërim vizual
Vështirësitë perceptuese
Çdo kombinim i mësipërm
Këtu gjeni disa nga ushqimet që janë të nevojshme për tu ngrënë që të shihni më mirë.

Karrota
Lakra
Patatet e ëmbla
Speci i kuq
Mango
Qumështi
Sallata e gjelbër
Pjepër
Bizele
Kungull
Domate
Spinaq
Pjeshkë
Kajsi
Lakër e gjelbër.

Petrol Company hap pikën më të re në Orllat me super çmime për Black Friday: Diesel 1.51€ dhe Benzinë 1.38€

Të tjera