Lajme

Cakolli: Mungesa e kuorumit sfidë për Qeverinë “Hoti”

Cakolli: Mungesa e kuorumit sfidë për Qeverinë “Hoti”
21:32 | 29 Shtator 2020

Mungesa e kuorumit në Kuvendin e Kosovës, ka qenë një ndër sfidat më të mëdha të Qeverisë “Hoti”, në 100 ditorin e punës.

Eugen Cakolli nga Instituti Demokratik i Kosovës, ka thënë për Front Online, se ka raste kur një Projektligj nuk ka mund që të miratohet as pas 5 tentativave.

Opozita Hotit: Ke dështuar për 100-ditë, s’ke bërë asgjë

“Mungesa e kuorumit ne Kuvend apo pamundësia e shumicës parlamentare për ta siguruar atë, rezulton një problem më të madh me të cilin është duke u ballafaquar Kuvendi, meqenëse ta zëmë në rastin e Projektligjit për Rimëkëmbje Ekonomike nga 5 tentativa për votimin e tij, në 4 prej tyre kemi pasur mungesa prej diku 15 deri 20 deputetëve të shumicës parlamentare të cilët nuk kanë qenë të pranishëm në seancë qoftë për shkak se kanë qenë të infektuar me Covid, disa prej tyre apo edhe thjeshtë për arsye të tjera që ne nuk i dimë”, ka thënë ai.

Kush janë parakushtet efektivitetit dhe efiçiencës?

Të tjera