Lajme

Agani: Karantinimi e rriti dhunën në familje dhe përdorimin e substancave narkotike

Agani: Karantinimi e rriti dhunën në familje dhe përdorimin e substancave narkotike
20:20 | 28 Gusht 2020

Sipas psikiatrit Ferid Agani faza e karantinimit në fillim të pandemisë ka qenë një sfidë e madhe, që shumë persona nuk kanë arritur ta kalojnë lehtë.

Agani në një intervistë për Front Online ka thënë se si rezultat i kësaj, dhuna në familje dhe konsumimi i substancave të ndryshme psiko-aktive kanë qenë më të shprehura.

“Ka pasur pasoja, në aspektin e një kontrolli më të dobët të impuleseve agresive. Pastaj, në përqendrimin e vëmendjes, të problemeve të ndryshme në vendimmarrje. Vetëbesimi i qytetarëve është luhatur, janë potencuar problemet në marrëdhëniet brenda familjes nëse ato kanë ekzistuar më herët, që anëtarët e familjes i kanë ikur në një far mënyre”, tha më tutje Agani.

Ferid Agani thotë se Covid-19 do të lë pasoja të mëdha te të moshuarit, tregon shkaqet

Karantimi i qytetarëve sipas psikiatrit Ferid Aganit ka pasur edhe aspekte pozitive.

“Natyrisht karantinimi ka pasur edhe aspektet pozitive. Karantinimi i ka ofruar bashkë anëtarët e familjes me njëri tjetrin. Kanë pasur mundësi që ta dëgjojnë njëri tjetrin. T’i shohin fëmijët, bashkëshorten/in, të bisedojnë më tepër për problemet që kanë pasur. Të ndalen të kuptojnë që kanë qenë të habitur me këtë vrap të kësaj kohe”, theksoi ai.

1 abonim, 3 paisje, 240 kanale shqip – NimiTV në gjithë Evropën për vetëm 99.90€ për 12 muaj

Të tjera