Lajme

12 pacientë me Covid janë operuar në Kirurgji

12 pacientë me Covid janë operuar në Kirurgji
20:32 | 30 Shtator 2020

Në Klinikën e Kirurgjisë Abdominale, po ashtu janë trajtuar edhe rastet me Covid-19.

Drejtori i kësaj klinike, Ferat Sallahu, ka treguar se 12 pacient të cilët janë trajtuar me ndërhyrje kirurgjike në këtë klinikë kanë qenë me Covid.

Sipas tij, edhe pse pacientët kanë qenë të infektuar me virus, ata janë trajtuar në hapësira të ndara nga pacientët tjerë.

Vështirësohet puna/ Pacientët do të presin deri në 6 muaj për tu operuar

“Numri i pacientëve gjatë periudhës së pandemisë që janë trajtuar me ndërhyrje kirurgjike, ka qenë 12. Prej tyre kanë qenë 8 urgjent ndërsa 4 elektiv. Pacientët urgjent kanë qenë kryesisht për abdomene akute, që është dashur të ndërhyhet patjetër, varësisht se ka rezultuar me Covid pozitiv”, ka theksuar ai për Front Online.

Për shkak të rrezikut të përhapjes së virusit, nga kjo klinikë i është kërkuar pacientëve që të testohen për Covid.

Megjithatë, kur rastet janë urgjente dhe nuk mund të priten rezultatet e testeve, punëtorët shëndetësorë operojnë pacientët duke u pajisur me të gjitha masat mbrojtëse.

OFERTË për Black Friday, Festën e Flamurit dhe Pikën e Re në Petrol Company

Të tjera