Bota/Rajoni

​Shtetet e Bashkuara heqin statusin e veçantë për Hong Kongun

​Shtetet e Bashkuara heqin statusin e veçantë për Hong Kongun
10:29 | 30 Qershor 2020

Duke reaguar ndaj miratimit të ligjit të ri kinez për sigurinë kombëtare për Hong Kongun, Shtetet e Bashkuara sot filluan të heqin statusin e veçantë për këtë qytet, të pezullonin eksportin e pajisjeve ushtarake dhe të kufizonin eksportin e produkteve amerikane të teknologjisë së lartë.

Departamenti i Tregtisë amerikane njoftoi se po pezullon “statusin preferencial të Hong Kong”, duke dërguar një apel në Pekin zyrtar që të pezullojë menjëherë miratimin e ligjit të ri dhe të përmbushë premtimet e dhëna për qytetarët e Hong Kongut dhe botës, transmeton Reuters.

Kredi me afat rekord të shqyrtimit dhe aprovimit

Të tjera