Lajme

Vjet në Kosovë u akuzuan 1.013 të mitur, ndërsa u dënuan 686 e tyre

Vjet në Kosovë u akuzuan 1.013 të mitur, ndërsa u dënuan 686 e tyre
11:07 | 26 Qershor 2020

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Statistikat e jurisprudencës për persona të mitur, për vitin 2019.

Ky publikim ofron të dhëna statistikore për personat e mitur, të akuzuar dhe të dënuar për vepra penale në vitin 2019.

Sipas rezultateve të dala nga ky publikim del se numri i personave të mitur të akuzuar në gjykatat themelore të Republikës së Kosovës në vitin 2019 ishte 1 013 persona. Numri më i madh i të akuzuarve ishte në Gjykatën Themelore të Prishtinës me gjithsej 414 persona, ose 40.9 % e numrit të përgjithshëm.

Nga gjithsej 1 013 persona të akuzuar, prej tyre janë dënuar 686 persona, ose 67.7 % e të akuzuarve. Po ashtu, numri më i madh i të dënuarve ishte në Gjykatën e Prishtinës me gjithsej 294 persona, ose 42.9% e numrit të përgjithshëm.

Petrol Company hap pikën më të re në Orllat me super çmime për Black Friday: Diesel 1.51€ dhe Benzinë 1.38€

Të tjera