Lajme

Vetëvendosje me aksion në Podujevë, kërkojnë mbajtjen e zgjedhjeve komunale

Vetëvendosje me aksion në Podujevë, kërkojnë mbajtjen e zgjedhjeve komunale
16:04 | 18 Shtator 2020

Lëvizja Vetëvendosje, dega në Podujevë ka njoftuar se kanë organizuar sot një aksion para komunës, si shenjë pakënaqësie për mos mbajtjen e zgjedhjeve të reja.

“Përmes këtij aksioni simbolik kemi paraqitur se Komuna e Podujevës është e uzurpuar nga një klikë njerëzish dhe po udhëhiqet nga një njeri që në zgjedhjet lokale se ka asnjë votë dhe nuk përfaqëson asgjë. Në të vërtetë ai vetëm menaxhon apo thënë më mirë keqmenaxhon, sepse shefi i vërtetë është ministri Veliu. Nexhmi Rudari nuk është i dëshiruari i qytetarëve, por është i dëshiruari i Agim Veliut sepse Veliu nuk mund të gjejë një tjetër më të dëgjueshëm dhe një servil më të madh që vetëm zbaton urdhërat e tij. Nënkryetari i komunës Ruadri është një marionetë që punon dhe përfaqëson vetëm interesat e ngushta të një grupi që ka uzurpuar dhe ngulfatur komunën”, thuhet në reagim.

“Përmes këtij aksioni simbolik kemi paraqitur në trajektore lidhjen e ngushtë të ish kryetarit Veliu me presidentin Thaçi dhe të nënkryetarit Rudari, të cilët edhe e kanë bllokuar procesin e mbajtjes së zgjedhjeve tash e 6 muaj në komunën tonë, por edhe mirëmbajtjen e pushtetit në të kaluarën nga marrëveshjet e fshehta mes tyre. Sot, qytetarët e Podujevës po e shohin hapur këtë bashkëpunim e afërsi mes tyre, ku kanë rënë maskat dhe prapaskenat e tyre. Sot, Komuna nuk është në funksion të saj për t’i shërbyer qytetarëve, por është kthyer si institucion i rehatimit të militantëve partiakë dhe plaqkitjes së buxhetit të saj. Qytetarët e Podujevës ndjehen të ngulfatur nga një qeverisje e tillë, e cila po i përjashton kuadrot profesionale dhe i diskriminon qytetarët në baza partiake, andaj duhet të largohet sa më parë nga pushteti një mendësi e tillë e cila i ka shkaktuar shumë dëme Komunës dhe qytetarëve të Podujevës. Qytetarët e Podujevës kanë nevojë për një qeverisje transparente, të përgjegjshme dhe që punën e saj e bazon mbi nevojat dhe interesat e qytetarëve”, thanë nga Lëvizja Vetëvendosje.

Kush janë parakushtet efektivitetit dhe efiçiencës?

Të tjera