Bota/Rajoni

Rusia është një kërcënim serioz

Rusia është një kërcënim serioz
09:11 | 20 Tetor 2021

Shefi i Shtabit të Mbrojtjes Britanik, Gjenerali Nicholas Carter, tha në Qendrën për Sigurinë e Re Amerikane se Rusia është një kërcënim serioz për vendin.

Sipas tij, pas rënies së sistemit botëror bipolar, erdhi epoka e botës njëpolare kur fokusi i vëmendjes u zhvendos në luftën kundër terrorizmit. Sidoqoftë, tani vjen koha e multipolaritetit dhe “epoka e konkurrencës së vazhdueshme”, vuri në dukje gjenerali.

“Unë do të përmend këtu Rusinë, e cila nga këndvështrimi ynë paraqet një kërcënim serioz, dhe Kinën, e cila është një sfidë sistemike kronike për ne”, tha Carter. Ai tërhoqi vëmendjen për zhvillimin e nëndetëseve të reja ruse, gjë që po e detyron Londrën të reagojë ndaj kërcënimeve të reja. “Atlantiku i Veriut është një rajon që ne duhet ta marrim seriozisht, duke marrë parasysh nëndetëset ruse. Nuk ka dyshim që ne duhet të ndjekim një politikë kufizimi”, theksoi gjenerali.

“Rusia është kërcënimi më i madh … Britania e Madhe do reagojnë në mënyrë aktive dhe mbrohen nga të gjithë spektrin e kërcënimeve që vijnë nga Rusia”, thuhet në raportin përkatës. Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov tha në fillim të marsit se niveli i marrëdhënieve midis Moskës dhe Londrës ishte në një pikë ngrirjeje. Ministri kujtoi se në vitet e kaluara, qeveria britanike mbajti një kurs të mprehtë anti-rus, të shoqëruar me një rritje të vazhdueshme të presionit të sanksioneve./FrontOnline/

Kredi me afat rekord të shqyrtimit dhe aprovimit

Të tjera