[wp-story]

Bota/Rajoni

Mianmar, dhomëzat private në autobusë, transporti urban si në klasin e parë

Mianmar, dhomëzat private në autobusë, transporti urban si në klasin e parë
14:15 | 19 Qershor 2020

Pasagjerët në autobusë tani do të udhëtojnë si në klasin e parë, me dhomëz private. Masat janë marrë nga operatoret e transportit urban ne Mianmar për të parandaluar përhapjen e Covid-19.

Pandemia po ndryshon tërësisht mënyrën tonë të jetesës dhe po ashtu edhe atë të të udhëtuarit. Autobusët nga mjetë të mbipopulluara po kthehen në ambiente privatë të ngjashme me ato të klasit të parë.

Në Mianmar, një operator lokal i autobusëve JJ Express ka prezantuar “dhomëzat” për t’ju siguruar udhëtarëve në distanca të gjata privatësi dhe nëpërmjet dyerve të mbyllura të aluminit synon të minimizojnë përhapjen e infeksionit.

“Ne kemi instaluar kondicionimin e duhur në secilën dhomë. Filtrat e dezinfektimit janë instaluar në sistemin e ajrit brenda gjithë autobusit për të zvogëluar rrezikun e infeksionit të virusit përmes qarkullimit të ajrit brenda autobusit”, – tha menaxheri Kyaët Kyaët Thet.

Kabinat kanë lehtësuar frikën e pasagjerëve.

“Ne nuk guxuam të udhëtonim gjatë COVID-19. Ne nuk ndiheshim të sigurt kur dy persona duhet të ulën pranë njëri-tjetrit në të njëjtën sedilje. Tani, ndihemi më të sigurt të ulur në këtë dhomë private, është shumë më e rehatshme. Unë e vlerësoj se kompania e autobusëve po tregohet e kujdesshme kundër COVID-19 ”, – tha nje pasagjer.

Operatoret kanë ulur numrin e udhëtarëve që autobusi mund të transportojë nga 33 në 17, por çmimi i biletës është më i lartë, me gati me 20 përqind rritje.

Myanmar ka raportuar 286 raste të konfirmuara me 23 raste të reja të Premten (19 Qershor). Vendi mbetet nën kufizime të tubimeve publike në faltore, xhami dhe kisha deri në 30 qershor. Por njerëzit inkurajohen të respektojnë rreptësisht masat e distancës sociale.

Loja e madhe ka filluar nga 31 Janar dhe vazhdon deri me 2 Shkurt në Petrol Company

Të tjera