Bota/Rajoni

Më në fund rihapen shkollat në Itali

Më në fund rihapen shkollat në Itali
15:20 | 14 Shtator 2020

Pas një mbyllje gjashtëmujore, më e gjata në Evropë, Italia rihapi shumicën e shkollave të saj, duke testuar aftësitë organizative të qeverisë, nervat e mësuesve dhe vetëkontrollin e studentëve të ngazëllyer.

Sipas mediave të huaja, shkollat në 13 nga 20 rajonet e vendit rifilluan me kujdes mësimet, duke thirrur 5.6 milionë nxënës në bankat e tyre shkollore.

Shtatë rajonet e mbetura kanë vendosur të shtyjnë fillimin e mësimit për një javë tjetër.

Ndryshe, duke luftuar për të ndaluar përhapjen e koronavirusit, qeveria mbylli shkollat e kombit në fillim të marsit.

Dhe përpjekjet për t’i bërë klasat përsëri të sigurta dhe për të kufizuar mundësinë e infektimit të freskët janë zhytur në polemikë.

“Në fillim do të ketë probleme”, ka thënë kryeministri Giuseppe Conte.

Në Itali, rreth 35,500 njerëz kanë vdekur nga COVID-19, numri më i madh i të vdekurve në Bashkimin Evropian dhe numri i rasteve të reja është rritur kohët e fundit duke rritur frikën e një vale të dytë.

Në MINIMAX kanë filluar zbritjet finale me çmime fikse 2€, 5€, 7€, 9€

Të tjera