Lajme

Kisha serbe vazhdon me propagandë, Irinej thotë se Kosova është pjesë e pandashme e Serbisë

Kisha serbe vazhdon me propagandë, Irinej thotë se Kosova është pjesë e pandashme e Serbisë
19:06 | 28 Qershor 2020

Kisha Ortodokse Serbe mbetet e mendimit se Kosova është një pjesë e patjetërsueshme pa të cilën Serbia nuk është Serbi, tha Patriarku Irinej për Nova.rs.

“Thjesht erdhi në vëmendje atëherë. Ne duhet të luftojmë për atë territor dhe duhet të gjejmë një mënyrë që ajo të mbetet brenda vendit tonë. Fuqia vjedh vendet dhe qytetet, por ajo që është vjedhur prej tij mund të rimarrë një ditë.” Kosova është prova më e mirë e kësaj, sepse ishte nën Turqët për një kohë të gjatë, dhe prapëseprapë ajo u çlirua ”, tha Irinej.

Ai theksoi se Kosova formon themelet, pa të cilat “Serbia nuk është Serbi”.

“Ai thjesht erdhi në vëmendjen tonë atëherë.” Në atë zonë janë faltoret tona më të mëdha dhe derdhin gjak të madh nga Vidovdan deri sot “, tha ai, duke përshkruar Kosovën si” një vend të shenjtë, me të cilin është i lidhur e gjithë historia e popullit serb “.

“Petrol Company” në natën e “Kurban Bajramit” e bën me shtëpi të re familjen nga Skenderaj

Të tjera