Bota/Rajoni

Kinemaja verore në Shkodër/ Tradita rikthehet pas 3 dekadash buzë liqenit

Kinemaja verore në Shkodër/ Tradita rikthehet pas 3 dekadash buzë liqenit
15:53 | 17 Korrik 2020

Pas rreth 3 dekadash, në Shkodër u rikthye sërish tradita e Kinemasë Verore. Pranë brigjeve të liqenit, në Shirokën piktoreske, u shfaq filmi “Çifti i lumtur”, një kinokomedi e gjitha shkodranë.

Qytetarë e të gjitha moshave, kaluan disa momente ndryshe duke qeshur e argëtuar me një nga veprat më gazmore të kinematografisë shqiptare.

Drejtoria e kulturës dhe bashkia e Shkodrës si iniciator të këtij aktiviteti premtojnë për ruajtjen e kësaj tradite edhe në vazhdim.

Sa I përket kinematografisë, Shkodra ka një histori të pasur pasi edhe salla e parë e kinemasë në Shqipëri u ndërtua, në qytetin verior në vitin 1912 me ndihmën e Austriakeve.

Kush janë parakushtet efektivitetit dhe efiçiencës?

Të tjera