Front TV

Kamberi liston kërkesat e shqiptarëve për Qeverinë e re në Beograd

Kamberi liston kërkesat e shqiptarëve për Qeverinë e re në Beograd
18:56 | 22 Qershor 2020

Partia e kryeministrit të zgjedhur, Aleksandër Vuçiq, sipas rezultateve preliminare, ka fituar zgjedhjet bindshëm me 62% të votave. E për kryesuesin e Listës Shqiptare, Alternativa Demokratike Shqiptare – Lugina e Bashkuar”, Shaip Kamberi, kërkesat e shqiptarëve tashmë veç se i di, kryeministri i zgjedhur nga populli.

“Ne i kemi adresuar kërkesat tona në Qeverinë e Beogradit më herët. Është ajo për përfshirjen më të madhe të shqiptarëve në strukturën institucionale të shtetit, gjyqësor, polici, shërbime publike, çështjet e arsimit si furnizimi me tekste, problematika e mosnjohjes së diplomave është një ndër çështjet më të rëndësishme tek ne dhe sigurisht që edhe zhvillimi ekonomik tek ne”, ka thënë ai.

Sipas tij, kërkesa e shqiptarëve nuk është që të jenë drejtpërdrejtë pjesë e Qeverisë së re në Beograd.

“Kërkesa jonë nuk është që të jemi drejtpërdrejtë pjesë e Qeverisë, në ndonjë vend të Ministrisë periferike apo të sekretareve shtetëror. Kërkesa jonë është që të realizohet ajo që më herët e kemi nënshkruar me Beogradin. Ne presim që në takimin e Uashingtonit dhe në Samitin e Parisit, Qeveria e Kosovës dhe Presidenti i Kosovës, çështjen e të drejtave të shqiptarëve në Luginën e Preshevës ta shtrojnë si agjendë të bisedimeve me Serbinë”, ka thënë ai.

Partia për Veprim Demokratik (PVD), ka udhëhequr me komunën e Bujanocit, viteve të fundit. Por në zgjedhjet e së dielës, qytetarët i`a dhanë besimin Nagip Arifit, nga Partia Demokratike (PD).

Lidhur me këtë, Kamberi ka thënë për Front Online, se do të analizojnë se pse u humbi besimi i qytetarëve të Bujanocit.

“Ne sot e kemi një mbledhje të Kryesisë së partisë. Do ta analizojmë situatën. Sigurisht që nuk është mirë që nga një fitues absolut që ishim në zgjedhjet e fundit jemi zhvendosur në partinë e dytë për sa i përket partive shqiptare. Do ta bëjmë një analizë, do të vlerësojmë pozitën tonë aktualisht dhe do të shohim se cilët do të jenë hapat tonë të mëtutjeshëm”, ka thënë ai.

Prince Caffe shpërblen për festa Fitoren me veturë Fiat 500

Të tjera