Auto

Facebook do të bëjë një ndryshim ne algoritmin e lajmeve

Facebook do të bëjë një ndryshim ne algoritmin e lajmeve
12:24 | 01 Korrik 2020

Facebook është duke bërë një ndryshim në algoritmin e saj të lajmeve që do të japin përparësi në raportimin origjinal dhe tregimet me “autorësi transparente”.

Facebook do të shikojë në grupe artikujsh për një histori të veçantë dhe do të identifikojë cilat prej tyre citohen më shpesh si burim origjinal.

Përparësia e “autorësisë transparente” do të thotë që artikujt me redaksinë e emëruar do të promovohen, pasi Facebook thotë që botuesit që nuk e bëjnë siguroni që këto informata të kenë mungesë të besueshmërisë dhe të prodhojnë përmbajtje me clickbait.

Ky është një standard i vendosur nga një numër organizatash, përfshirë Projektin e Mirëbesimit, Koalicionin për Mbështetjen e Transmetimit Publik, Forumin Global për Zhvillimin e Mediave dhe Iniciativën e Mirëbesimit të Gazetarisë pa kufij.

Facebook thotë se ka bërë partneritet me këto organizata, si dhe 20 ekspertë globalë të mediave, për të zhvilluar standardet e veta.

Është koha të shijojmë çokollatën më të mirë..

Të tjera