Lajme

Dita e komunitetit egjiptian, Berisha: Ballafaqohemi me diskriminim, racizëm e papunësi

Dita e komunitetit egjiptian, Berisha: Ballafaqohemi me diskriminim, racizëm e papunësi
07:52 | 24 Qershor 2020

Deputeti i Kuvendit të Kosovës, Veton Berisha, përfaqësues i komunitetit egjiptian ka uruar këtë komunitet me rastin e 24 Qershorit, Ditës nacionale të egjiptianëve.

Berisha theksoi se për e gjithë bota duke përfshirë edhe Kosovën, po ballafaqohet me COVID-19, por për fat të keq komuniteti egjiptian ballafaqohet në jetën e përditshme: me virusin e quajtur “diskriminim”, virusin “racizëm”, virusin e “pa punësimit” dhe shumë viruse të tjera.

“Shpresoj me përkushtim të qeverisë, institucioneve përgjegjëse dhe shoqërisë kosovare, ne mund t’i kalojmë jo vetëm këto sfida por duhet që të gjithë së bashku të marrim përgjegjësi dhe t’i kryejmë obligimet të cilat na mundësojnë Kushtetuta dhe Ligjet e Republikës së Kosovës. Po ashtu, në këtë ditë në emër të komunitetit Egjiptian dua t’i falënderoj mediat pa dallim për rolin e çmueshëm në informimin, promovimin dhe trajtim të dinjitetshëm të komunitetin egjiptian”, thuhet në komunikatë.

KEDS e KESCO, përmes aktiviteteve të shumta, i bashkohen fushatës kundër Dhunës me Bazë Gjinore

Të tjera