Bota/Rajoni

​Pasojat e pandemisë në SHBA më keq sesa pritej: Numri i të papunëve mbetet i lartë

​Pasojat e pandemisë në SHBA më keq sesa pritej: Numri i të papunëve mbetet i lartë
18:54 | 25 Qershor 2020

Në Shtetet e Bashkuara, 1.48 milion aplikime për përfitime të papunësisë u paraqitën javën e kaluar.

Ky është një tregues që numri i personave që humbasin punën e tyre për shkak të pandemisë së virusit koronar mbetet i lartë, transmeton CNBC.

Ekonomistët e anketuar nga Dow Jones prisnin që të paraqiteshin 1.35 milion kërkesa.

Edhe pse treguesi javor është i lartë dhe më i keq se parashikimi për javën e dytë me radhë, numri i përgjithshëm i atyre që marrin kompensim ka vazhduar të bie. Numri i përgjithshëm i atyre që marrin kompensim të përhershëm është ulur me 767,000, në 19.52 milionë njerëz.

Si pjesë e Programit të Ndihmës Pandemike të Papunësisë, javën e kaluar janë dorëzuar 728,120 kërkesa.

Treguesi i javës së kaluar do të thotë që numri i raporteve mbetet mbi një milion për javën e 14-të me radhë, dhe një numër rekord, prej 6.9 milionë raportesh, u regjistrua në javën që përfundon më 21 mars, menjëherë pasi Organizata Botërore e Shëndetit shpalli një pandemi dhe pezulloi pjesën më të madhe të ekonomisë amerikane.

Para kësaj, pretendimet për kompensim nuk kishin tejkaluar kurrë një milion.

Deri më tani, numri më i madh i kërkesave u paraqit në Kaliforni, 45.930

Prince Espresso miku më i mirë i yjeve të Sunny Hill Festival

Të tjera